Maskers!

Wallpapers van Autos

Tarte au fromage




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 1270
Vetten: 22
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

250 g bloem
300 g kaas (½ gruyère, ½ emmentaler)
125 g boter
3 eieren
1 ei
2,5 dl crème fraîche
mespuntje zout
zout
2 eetlepels koud water
peper

Bereidingswijze

75 minuten

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Snijd de boter in klontjes en doe deze in het kuiltje. Voeg daarna het ei, het zout en het water toe. Kneed tot een gladde deegbal ontstaat en laat deze een halfuur rusten in de koelkast. Rasp de kaas met de keukenmachine. Roer de eieren, de crème fraîche en de kaas door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Rol het deeg uit en bekleed er een vorm mee. Schep de vulling erin en bak de kaastaart 45 minuten op 200 °C.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Semilion-Chardonnay (Australië)
Verdicchio dei Castelli di Jesi