Maskers!

Wallpapers van Films

Tarbot met groentejuliennes




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 310
Vetten: 4
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

4 moten tarbot (of andere vis van plm. 250 g)
7,5 dl visbouillon
1 wortel
25 g boter
1 prei
room
1 struikje bleekselderij
zout
1 meiknolletje
peper
1 ui
bieslook

Bereidingswijze

35 minuten

Verwijder het vel en fileer de tarbot. (Of vraag het uw visman.) Snijd alle groenten in juliennes met de keukenmachine en blancheer deze kort in ruim kokend water. Laat ze uitlekken en meng een deel van het kookvocht met de visbouillon. Vet een braadsleetje in met de boter en leg de moten vis erop. Schenk de warme visbouillon erover en pocheer de vis circa tien minuten in een oven van 180 °C. Haal de moten eruit en houd ze warm. Zeef het kookvocht en laat het op een hoog vuur inkoken tot de helft. Doe de room erbij en laat dit nog even inkoken. Verwarm de groentejuliennes in de vloeistof en breng op smaak met zout en peper. Leg de tarbot op een verwarmde borden en lepel de saus erover. Garneer met enkele sprieten bieslook en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Pessac-Léognon
Pouilly-Fumé
Sauvignon Blanc (Chili)