Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Struisvogelbiefstuk met courgettekrans




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 820
Vetten: 13
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 courgette
peper
100 g boter
scheutje madera
4 struisvogelbiefstukken (van 150 g)
1 dl crème fraîche
zout
aardappelblokjes

Bereidingswijze

30 minuten

Schaaf de courgette in plakjes en fruit ze lichtjes aan in de helft van de boter. Draai het vuur uit en laat ze staan. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten bruin. Bestrooi met zout en peper. Houd de biefstukken warm. Giet de madera bij het braadvocht en schenk ten slotte de crème fraîche erbij. Leg de biefstukken op vier verwarmde borden en leg dakpansgewijs de plakjes courgette op de rand van het vlees. Giet de saus eromheen en serveer met gebakken aardappelblokjes.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Afrika)
Rosé Costières le Nîmes