Maskers!

Wallpapers van XP

Stamppot met raapsteeltjes en gedroogde tomaten




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 430
Vetten: 3
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 13

De ingredienten:

200 g magere spekreepjes
zout
2 sjalotjes
peper
2 kg aardappels
250 g raapsteeltjes
50 g geraspte kaas
50 g gedroogde tomaten

Bereidingswijze

40 minuten

Bak de spekreepjes uit op een laag vuur en voeg halverwege de gesnipperde sjalotjes toe. Kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze uitlekken in een zeef. Doe de aardappels in een kom, stamp ze fijn en meng de inhoud van de spekjespan en de geraspte kaas erdoor. Roer de raapsteeltjes erdoor. Snijd de tomaten in reepjes, roer ze door de stamppot en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer in een ovenschaal.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé
Edelzwicker (Elzas)
Pinot Blanc
Verdicchio dei Castelli di Jesi