Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Cajun gehaktballetjes


Een echt Amerikaans recept waarmee u altijd de show steelt. Het is eenvoudig te bereiden en kan ook erg goed als borrelhapje opgediend worden.

Dit gerecht combineert erg goed met: Franse frietjes en veldsla
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 720
Vetten: 11
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

1 ui
4 eetlepels paneermeel
1 rode paprika
1 eetlepel cajun blended spice mix
500 g rundergehakt
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 dl mayonaise
1 ei
1,5 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

30 minuten

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes. Doe het gehakt in een kom en pers de knoflook erboven uit. Meng ei, ui, paprika, paneermeel en cajunkruiden erdoor. Vet een lage ovenschaal in met olie. Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg deze in de schaal. Schuif de schaal ca. 5 cm onder de hete grill en rooster de gehaktballetjes in 10-15 minuten bruin en gaar; schep ze regelmatig om. Meng de mayonaise en het citroensap door elkaar en geef dit apart bij de gehaktballetjes.



Wijnadviezen:

Rosé Bullas
Rosé Côtes de Provence
Rosé Navarra