Maskers!

Wallpapers van actrices

Samengestelde sla met Oost-Indische kers




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 380
Vetten: 9
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

1 krop sla
3 eetlepels wijnazijn
1 kleine lollo rossa
1 theelepel mosterd
100 g ezelsoren
1 dl notenolie
1 witte ui
zout
1 kropje rode sla (treviso)
peper
20 oost-indische kersbloemetjes met het blad

Bereidingswijze

25 minuten

Verdeel de kropsla en de lollo rossa in kleine stukken. Was de ezelsoren en dep ze droog. Snijd de ui in ragfijne plakken. Verdeel de rode sla in kleinere stukjes dan de rest. Schik alle slasoorten op een bord en let daarbij op kleur. Verdeel de uiplakken erover. Leg circa 5 bloemetjes met het blad eromheen. Maak de vinaigrette door de azijn met de mosterd los te kloppen en geleidelijk de olie toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper en giet de vinaigrette pas aan tafel over de salade.



Wijnadviezen:

Gambellara
La Mancha
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne