Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Salamipannenkoek met oude kaas en basilicum




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 840
Vetten: 11
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

200 g bloem
1 bosje basilicum
snufje zout
1 oranje paprika
4 eieren
25 g boter
5 dl melk
100 g salami
scheutje olie
100 g oude kaas (in plakken)
100 g doperwtjes (uit blik)

Bereidingswijze

45 minuten

Bereid het beslag met bloem, zout, eieren, melk en olie en schep de uitgelekte doperwtjes door het beslag. Laat ca. 30 minuten rusten. Snijd het basilicum fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze vervolgens in smalle reepjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan, bak hierin 3 plakken salami ca. 2 minuten en schep het beslag erover. Bak op laag vuur in 2-3 minuten goudbruin en gaar, draai de koek met het paletmes en beleg de helft met plakken oude kaas, paprikareepjes en fijngesneden basilicum. Vouw de pannenkoek dubbel en laat de kaas even smelten. Laat de gevulde pannenkoek op een bord glijden en bestrooi met extra fijngesneden basilicum.



Wijnadviezen:

Bardolino
Montepulciano d’ Abruzzo
Valpolicella