Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Salade van strikjespasta met garnalen




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 550
Vetten: 7
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 10

De ingredienten:

250 g strikjespasta
2 eetlepels sherryazijn
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel mosterd
1 rode paprika
1 eetlepel gembersiroop
1 courgette
6 eetlepels notenolie
2 sjalotjes
zout
200 g Hollandse garnalen
peper

Bereidingswijze

25 minuten

Kook de strikjespasta in ruim water waaraan zout en de olijfolie zijn toegevoegd. Giet ze af, laat ze uitlekken in een zeef en afkoelen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in reepjes. Halveer de courgette overlangs en snijd ook deze in reepjes. Snipper de sjalotjes en dep de garnalen droog met keukenpapier. Doe alle ingrediënten in een schaal. Klop voor de dressing de azijn met de mosterd en de gembersiroop los en voeg geleidelijk de notenolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing over het geheel en schep de salade behoedzaam door elkaar.



Wijnadviezen:

Frascati
Orvieto Classico
Verdicchio dei Castelli di Jesi