Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Gehakt met okra's


Een eenvoudig te bereiden Grieks recept dat het hele jaar door gegeten kan worden dat een dik uur nodig heeft om te bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 500
Vetten: 8
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

500 g okra's
1/4 l vleesbouillon
2 uien
1,25 dl zure room
2 teentjes knoflook
zout
3 vleestomaten
peper
4 eetlepels olie
2 takjes verse munt
400 g rundergehakt

Okra's zijn zeer populaire groenten uit het oostelijk Middellandse-zeegebied, daar worden ze "Bamia" genoemd.

Bereidingswijze

75 minuten

Was de okra's en snijd ze in schijfjes van ca. 1 cm dik. Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de okra's al omscheppend ca. 3 minuten. Schep ze uit de pan op een bord. Fruit ui en knoflook in hetzelfde vet even aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten sudderen tot het meeste vocht verdampt is. Roer de zure room, zout en peper erdoor. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van het gehaktmengsel over de bodem. Schep de okra's erop en verdeel hierover de rest van het gehakt. Sprenkel enkele druppels olie erover. Verwarm de schotel afgedekt ca. 35 minuten in de oven. Garneer de schotel met muntblaadjes.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Semilion-Chardonnay (Australië)
Vin de Crète
Viognier (Zuid-Frankrijk)