Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Salade van lamshersenen




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 530
Vetten: 10
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

2 lente-uitjes
1 laurierblad
selderijgroen
500 g lamshersenen
3 eetlepels olijfolie
1 dl azijn
3 eetlepels sherryazijn
zout
3 eetlepels rode wijn
1 takje tijm
1 eetlepel gembersap
peterselie

Bereidingswijze

60 minuten

Maak eerst de vinaigrette: hak de lenteuitjes en het selderijgroen fijn met de staafmixer met hakmolen. Doe ze in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat dit minstens 1 dag staan. Zet de hersenen op met 1 liter water en 0,5 deciliter azijn en kook ze zacht gedurende 15 minuten. Trek het vlies er vanaf (geduldwerkje) en laat afkoelen in koud water. Ververs het water eventueel. Zet ze een tweede maal op met water en de rest van de azijn, 1 theelepel zout en het takje tijm. Breng aan de kook en laat een kwartier sudderen op een laag vuur. Laat afkoelen in het kookvocht. Hak de peterselie fijn. Snijd de hersenen in plakken van 1 centimeter, giet de vinaigrette erover en bestrooi met de peterselie. Houd rekening met de intrektijd van de vinaigrette.



Wijnadviezen:

Rosé Corbières
Rosé Costières le Nîmes