Maskers!

Wallpapers van Motoren

Salade van gerookte zalm op rode zuring




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 730
Vetten: 12
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 bosje rode zuring
1 vleestomaat
1 fijngesnipperd sjalotje
gemengde tuinkruiden
2 eetlepels wijnazijn
4 repen gerookte zalm
6 eetlepels olijfolie
1 dl room
zout
1 dl visfumet
peper
1 potje zalmforeleitjes
0,5 meloen

Bereidingswijze

25 minuten

Was de zuring, haal de mooiste blaadjes eruit en dep deze droog. Maak de vinaigrette door het sjalotje, de wijnazijn, de olijfolie, zout en peper door elkaar te kloppen. Steek bolletjes uit de meloen en ontvel de tomaat. Verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de tomaat en de meloen in het midden van een bord met daarop een toefje tuinkruiden. Wentel de zuringbladeren door de vinaigrette en drapeer ze rondom de meloen en tomaat. Schik daarover de tranches gerookte zalm. Klop de room en de visfumet door elkaar en schenk dit over de zalm. Garneer met de zalmforeleitjes. Heerlijk met stokbrood.



Wijnadviezen:

Pouilly-Fumé
Sauvignon Blanc (Chili)
Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland)
Witte Côtes de Duras