Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Salade niçoise




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 350
Vetten: 5
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

0,5 krop sla
1 groene paprika
0,5 krop salade frisée
4 ansjovisfilets
4 eieren
1 blik tonijn
1 ui
1 teen knoflook
2 tomaten
12 olijven zonder pit
0,5 komkommer
1 eetlepel basilicum
100 g sperziebonen
1 dl sauce vinaigrette

Bereidingswijze

40 minuten

Was en pluk de sla en de salade frisée. Kook de eieren hard in 8 minuten, pel ze en snijd ze in plakken. Schil en snipper de ui, pel de tomaten en snijd deze in plakken. Schaaf de komkommer in zeer dunne plakken. Haal de sperziebonen af, kook ze en laat ze afkoelen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de ansjovis overlangs doormidden en laat de tonijn uitlekken. Wrijf een slakom in met het geperste teentje knoflook en doe de groenten en de vis hierin. Leg de eieren en de olijven bovenop. Roer het basilicum door de sauce vinaigrette en giet deze over de salade. Schep alles voorzichtig om en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Rosé Coteaux d’Aix-en-Provence
Rosé Côtes de Provence
Witte Côtes de Provence