Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Rundergehaktballetjes met limoen




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1270
Vetten: 21
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 14

De ingredienten:

1 blikje waterkastanjes
1 blik waterkastanjes
3 tenen knoflook
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel maïsmeel
2 dl sojaolie
rasp en sap van 1 limoen
2 tenen knoflook
500 g runderriblappen
100 g sesampasta
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sherry
0,5 dl water
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sojasaus
0,5 dl ginger ale
1 eetlepel bruine suiker

Bereidingswijze

30 minuten

Laat de waterkastanjes uitlekken en dep ze droog. Pers de 3 tenen knoflook en roer het maïsmeel los in het limoensap. Maal het vlees fijn in de keukenmachine en meng de sojasaus, de sherry, de suiker, de ginger ale, het maïsmeel aangelengd met het limoensap en -rasp, de knoflook, de waterkastanjes en de sesamolie erdoor. Vorm hiervan gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Verhit de sojaolie in een pan en bak de gekneusde knoflook mee zodat een geparfumeerde olie ontstaat. Frituur hierin de gehaktballetjes en serveer ze met een sesampastasaus, waarbij de sesampasta wordt aangelengd met het citroensap, het water en de sojasaus en op smaak wordt gebracht met de bruine suiker.



Wijnadviezen:

Rosé Bullas
Rosé Côtes de Provence
Rosé Navarra