Maskers!

Wallpapers van Motoren

Risotto met zeebanket




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 380
Vetten: 3
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

50 g boter
200 g gekookte mosselen
1 ui
100 g gepelde garnalen
350 g arborio (risotto) rijst
200 g reuzegarnalen
2,5 dl witte wijn
zout
1 l visbouillon
peper

Bereidingswijze

35 minuten

Verhit de boter in een pan. Fruit de ui 5 minuten tot deze zacht maar niet bruin is. Voeg de rijst toe en fruit deze glazig. Giet de witte wijn over de rijst en laat de wijn inkoken. Voeg de bouillon, lepel voor lepel, aan het rijstmengsel toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na ongeveer 20 minuten moet de rijst romig, maar al dente (beetgaar), zijn. Schep het zeebanket voorzichtig door de rijst en laat even doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.



Wijnadviezen:

Lugana
Pinot Grigio
Soave Classico