Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Rijst met kerrie




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 540
Vetten: 5
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 14

De ingredienten:

250 g magere spekreepjes
1 ui
200 g rijst
2 eetlepels kerriepoeder
1 l kippenbouillon
200 g rozijnen

Bereidingswijze

35 minuten

Bak de spekreepjes uit op een laag vuurtje. (Dat duurt zeker een halfuur.) Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing in de kippenbouillon. Pak wat van het spekvet en fruit hierin de ui goudgeel. Voeg de kerriepoeder toe en roer goed door. Meng de rijst erdoor zodat een gele kleur ontstaat. Schep de rozijnen en de spekjes door de kerrierijst en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Gambellara
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne