Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Provencaalse tomatensoep




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 55 minuten

KiloJoules: 300
Vetten: 6
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 wortel
1 bouquet garni
1 prei
2 eetlepels tomatenpuree
2 sjalotten
zout
2 tenen knoflook
peper
500 g tomaten
1 dl olijfolie
1 l geconcentreerde kippenbouillon
1 bosje basilicum

Bereidingswijze

55 minuten

Schil de wortel en hak deze fijn met de hakmolen van de staafmixer. Doe hetzelfde met de sjalotten en de knoflook. Snijd de prei in ringetjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit hierin de groenten. Snijd de tomaten in stukjes en ontdoe ze van pitjes en vocht. Doe ze bij de groenten in de pan en fruit ze vijf minuten mee. Voeg de kippenbouillon, het bouquet garni en de tomatenpuree toe en breng de soep aan de kook. Laat een halfuur zachtjes koken. Verwijder het bouquet garni en pureer de soep fijn met de staafmixer op lage snelheid. Pureer het basilicum en de rest van de olijfolie met de staafmixer op hoge snelheid en meng dit door de kokende soep. Breng op smaak met zout en peper en serveer met geroosterd brood dat is ingesmeerd met een gepelde teen knoflook.