Maskers!

Wallpapers van Weer

Poularde au riesling




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 105 minuten

KiloJoules: 700
Vetten: 8
Eiwitten: 20
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

200 g zachte hanenkammen
peper
1 kip (van plm. 2 kg)
2 dl kippenbouillon
4 sjalotten
1 dl crème fraîche
1 dl riesling
150 g grotchampignons
2 eetlepels droge vermout
pasta
1 vleestomaat
4 casinoboterhammen
zout

Bereidingswijze

105 minuten

Laat de hanenkammen 3 uur weken in koud water. Kook ze daarna 1,5 uur in water met zout. Verdeel de kip in stukken. Snipper de sjalotten fijn en zet ze met de riesling en de vermout op en laat inkoken tot de helft. Pel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg deze toe en doe dan de kip erbij. Bestrooi met zout en peper, begiet met de warme bouillon en laat 35 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de crème fraîche en de champignons toe en laat 10 minuten koken. Haal de kip eruit en snijd de hanenkammen in juliennes. Leg de kip op een schaal, verdeel de saus erover en bestrooi met de juliennes van hanenkammen. Serveer met pasta en triangels van brood.



Wijnadviezen:

Riesling
Riesling (Elzas)
Riesling Kabinett