Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Potage Dubarry




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 290
Vetten: 5
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

0,5 bloemkool (witte of groene)
5 dl bouillon
zout
50 g boter
1 aardappel
1 eidooier
30 g boter
2 eetlepels fijngesneden peterselie
5 dl melk

Bereidingswijze

30 minuten

Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer deze 5 minuten in ruim water met zout. Laat ze uitlekken. Schil en snijd de aardappel in plakjes en fruit deze aan in de boter tot hij iets verkleurt. Voeg de melk en de bouillon toe en de bloemkoolroosjes. Houd er een paar apart voor de garnering. Laat een kwartiertje koken. Pureer de massa met de staafmixer en roer de boter en de eidooier erdoor. Laat nu niet meer koken. Serveer met de gehakte peterselie en wat bloemkoolroosjes.