Maskers!

Wallpapers van acteurs

Poire belle Angevine




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 440
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 20

De ingredienten:

4 rijpe handperen
1 vanillestokje
6 dl rode wijn
1 theelepel kaneel
250 g suiker
1 eetlepel citroensap
3 dl water
enkele takjes munt

Bereidingswijze

50 minuten

Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Zet de peren strak naast elkaar in een passende pan en giet de rode wijn erop. Maak de suikersiroop door de suiker met het water aan de kook te brengen. Laat dit zolang koken tot het vocht weer helder is. Voeg deze suikersiroop toe aan de rode wijn alsmede het vanillestokjes en de kaneel. Breng het geheel aan de kook en laat de peren zachtjes pocheren gedurende 20 minuten. Zet de peren op een platte schaal. Laat het kookvocht inkoken tot een stroperige vloeistof en voeg ten slotte het citroensap toe. Giet de siroop over de peren en garneer met de takjes munt.



Wijnadviezen:

Bonnezeaux
Coteaux du Layon
Muscat de Beaumes-de-Venise
Quarts de Chaume