Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Peulvruchtensalade




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 720
Vetten: 14
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

100 g witte bonen
1 theelepel schenkstroop
100 g bruine bonen
9 eetlepel olie
100 g groene bonen
zout
zout
peper
1 bosje bonenkruid
1 komkommer
1 eetlepel mosterd
1 teen knoflook
3 eetlepels azijn
1 prei

Bereidingswijze

75 minuten

Week de bonen een nacht afzonderlijk en kook ze gaar in het weekwater waaraan zout en bonenkruid zijn toegevoegd. Laat ze afkoelen en uitlekken. Roer voor de vinaigrette de mosterd met de azijn, de stroop en de olie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schaaf de komkommer in plakken en zet deze in zout en plakjes knoflook. Knijp na een halfuur uit en verwijder de knoflook. Meng de bonen met 4/5 deel van de vinaigrette in een kom en laat minstens een uur staan. Roer de rest van de vinaigrette door de komkommerplakken. Snijd de prei in zeer dunne ringetjes en meng deze door de bonen. Schep de peulvruchtensalade op een ondiepe schaal in een krans van komkommer.



Wijnadviezen:

Bianco di Custoza
La Mancha
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne