Maskers!

Wallpapers van Paarden

Perziken van Mooie Leentje




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 790
Vetten: 5
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 34

De ingredienten:

4 grote rijpe perziken
1 dl crème fraîche
500 g suiker
2 eetlepels perzikenlikeur (of cognac)
5 dl water
2 dl roomijs
100 g pure chocolade
25 g amandelsnippers

Bereidingswijze

25 minuten

Pel de perziken, halveer ze en verwijder de pitten. Los de suiker op in het kokende water en pocheer de perziken hierin gedurende 10 minuten. Breek de chocolade in stukjes en voeg 1 dl van het warme kookvocht toe en de crème fraîche. Roer tot de chocolade geheel is gesmolten en voeg de perzikenlikeur of de cognac toe. Schep een bolletje ijs in de coupes. Leg daarop twee perzikhelften en giet de warme chocoladesaus erover. Verdeel de amandelsnippers erover, die extra lekker worden als u ze van tevoren even roostert in de oven. Serveer meteen.



Wijnadviezen:

Barsac
Beerenauslese (Oostenrijk)
Sauternes