Maskers!

Wallpapers van Autos

Palingsoep uit Volendam


Een lekker oud Hollands recept. Niet moeilijk en bovendien snel klaar te maken. De palingsoep heeft een zachte structuur en is aangenaam, stevig en romig van smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 340
Vetten: 5
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

1 kg aardappels
1 prei
1 kg paling
1 stengel bleekselderij
sap van een halve citroen
1 laurierblaadje
zout
2 l visbouillon
versgemalen peper
azijn
1 wortel
mosterd
2 uien
peterselie

Bereidingswijze

40 minuten

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Maak de paling schoon en snijd deze in stukken. Besprenkel met het citroensap en bestrooi met zout. Snijd de wortel, de uien, de prei en de bleekselderij in stukken. Laat de groenten, de aardappels en het laurierblaadje 5 minuten koken in de bouillon. Voeg de paling toe en laat 20 minuten trekken. Breng op smaak met zout, peper, azijn en mosterd. Snijd de peterselie fijn en bestrooi hiermee de soep. Lekker met boerenmik en gezouten boter.