Maskers!

Wallpapers van Autos

Oeufs au Saumon




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 610
Vetten: 11
Eiwitten: 10
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

2 eieren
1 dl room
2,5 gelatineblaadjes
2 eetlepels lime juice (bij de slijter)
2 dl heldere visbouillon
1 theelepel peper
100 g gerookte zalm (aan een stukje)
bieslook
enkele dilletakjes

Bereidingswijze

30 minuten

Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze overlangs. Week de gelatineblaadjes even in koud water, knijp ze uit en los ze op in de iets verwarmde bouillon. Giet een laagje bouillon van 3 mm in kleine flexibele vormpjes en zet deze in de koelkast om op te stijven. Snijd intussen de zalm in piepkleine blokjes (2 bij 2 mm). Hak de dille zeer fijn en meng dit door de rest van de bouillon, alsmede de zalmblokjes. Verwarm de room tot 30 °C en roer de lime juice en de peper erdoor. Laat de saus afkoelen. Haal de vormpjes uit de koelkast en leg het ei met de snijkant naar onder op het opgesteven gelatinelaagje. Verdeel de bouillon met zalm en dille over de vormpjes en laat ze minimaal vier uur opstijven in de koelkast. Stort ze over op een bord door ze even in warm water te dompelen, steek een paar bieslooksprieten erin en giet de saus eromheen. Houd rekening met de opstijftijd.



Wijnadviezen:

Cava
Colombar/Chardonnay (Australië)
Colombar/Chardonnay (Zuid-Afrika)
Crémant de Bourgogne