Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Normandische perentaart




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 1280
Vetten: 18
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 31

De ingredienten:

250 g bloem
1 eidooier
125 g boter
100 g amandelsnippers
4 g zout
2 theelepels kirsch
4 eetlepels koud water
30 g bloem
2 eidooiers
4 rijpe handperen
100 g boter
citroensap
100 g suiker
suiker
1 ei
125 g abrikozenjam

Bereidingswijze

75 minuten

Zeef de bloem in een beslagkom van de keukenmachine. Voeg zout, eidooiers, water en de in klontjes gesneden boter toe en laat de machine draaien tot er een deegbal ontstaat. Vouw er vetvrij papier omheen en leg de deegbal minstens een halfuur in de koelkast. Rol het deeg uit en werk zo koel mogelijk. Bekleed de vorm met het deeg, druk de randen aan en prik de bodem in. Zet de vorm nog 10 minuten in de diepvries en maak intussen de vulling. Sla met de deeghaken van de keukenmachine de boter tot room. Voeg de suiker toe en laat de machine draaien tot de massa een crèmeachtige kleur krijgt. Roer het ei en de eidooier los en klop dit door het mengsel. Voeg de amandelsnippers, de gezeefde bloem toe en meng tot de amandelsnippers fijn zijn. Voeg de kirsch toe. Schil de rijpe handperen, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Leg ze even in water waaraan wat citroensap is toegevoegd. (voor de kleur) Haal de vorm uit de vriezer en spreid de vulling over het deeg uit. Strijk het mengsel glad en druk de peren er stervormig in. Bak de taart 10 à 15 minuten in een oven van 220 °C. Zet de taart vervolgens 15 à 20 minuten op de bodem van de oven op 185 °C. Strooi 10 minuten voor het einde de suiker erover en bestrijk op het laatst met abrikozenjam.



Wijnadviezen:

Blanquette Méthode Ancestrale
Moscatel
Moscato d'Asti