Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Moderne waterzooi




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 55 minuten

KiloJoules: 400
Vetten: 5
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

2 filets van zalmforel
40 g kokkels
0,5 eidooier
1 l visbouillon
dille
bieslook
0,5 dl room
1 dl crème fraîche
2 tongfilets
mespunt kerriepoeder
100 g wilde spinazie
zout
wit van 1 prei
peper
1 wortel
100 g Hollandse garnalen
100 g heilbotfilets
enkele takjes dille
8 tarbotfilets (van 60 gram)

Bereidingswijze

55 minuten

Pureer de zalmforel en voeg de eidooier, de dille en de room toe. Verdeel deze farce over de platgeslagen tongfilets en rol deze op. Blancheer de spinazie, laat ze uitlekken en leg ze op het werkblad. Snijd het preiwit en de helft van de wortel in juliennes en de rest van de wortel in plakken. Blancheer de wortel- en prei-juliennes en laat ze uitlekken. Leg de heilbotfilets op de spinaziebladeren en hierop de prei- en worteljuliennes en rol het geheel op. Steek de tarbotfilets uit met een ring (doorsnede 5 cm). Vul de ring afwisselend met vis, wortelplakjes en kokkels. Herhaal dit proces tot de ring goed gevuld is. Stoom al deze vissoorten boven de visbouillon gaar. Roer het fijngeknipte bieslook door de crème fraîche en maak op smaak met kerrie, zout en peper. Schik alle vissoorten op een bord schenk de saus eromheen en garneer met de garnalen en takjes dille.



Wijnadviezen:

Pouilly-Fumé
Sancerre
Sauvignon Blanc (Zuid-Afrika)
Witte Menetou-Salon