Maskers!

Wallpapers van acteurs

Minestrone uit Ticino




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 70 minuten

KiloJoules: 270
Vetten: 3
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

400 g sperziebonen
1 blikje tomatenpuree
300 g witte kool
100 g rijst
300 g wortels
1 theelepel gedroogde salie
300 g courgette
1 theelepel gedroogde rozemarijn
250 g prei
1 theelepel tijm
200 g knolselderij
1 teentje knoflook (uit de knijper)
350 g aardappels
zout
1 ui
peper
40 g vet spek
verse basilicum
0,5 dl olijfolie
parmezaanse kaas
2,5 l bouillon

Bereidingswijze

70 minuten

Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 centimeter. Hak de ui fijn en snijd het spek in dobbelsteentjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het spek gedurende 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit deze 3 minuten. Doe alle groenten in de pan en schep dit om. Verwarm de bouillon en voeg deze bij de groenten. Roer de tomatenpuree erdoor en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Doe de rijst, de aardappels en de kruiden erbij en laat de soep nog eens 20 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngesneden basilicum en de parmezaanse kaas en serveer meteen.



Wijnadviezen:

Dolcetto
Vernaccia di San Gimignano