Maskers!

Wallpapers van Paarden

Mihoenschotel met broccoli, shiitake en sesam




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 630
Vetten: 7
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

350 g varkenslapjes
250 g mihoen
0,5 dl sojasaus
0,5 dl sesamolie
1 teen knoflook
2 eetlepels sherry
2 cm gemberwortel
1 theelepel bruine suiker
1 rode peper
1 theelepel sambal
250 g broccoli
50 g geroosterd sesamzaad
300 g shiitake

Bereidingswijze

25 minuten

Snijd het vlees in smalle reepjes, schenk de helft van de sojasaus erover en laat even intrekken. Pel en plet de knoflook, rasp de gemberwortel fijn. Halveer de peper overlangs, verwijder zaadlijsten en snijd hem in ragfijne reepjes. Was de broccoli en snijd kleine roosjes, borstel de shiitake en snijd ze vervolgens in repen. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing, laat uitlekken. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak hierin de vleesreepjes bruin en gaar, voeg de broccoli, de knoflook, de gember, de rode peper, de sherry en de suiker toe en laat het geheel ca. 5 minuten pruttelen. Voeg ten slotte de shiitake, de sambal, de rest van de sojasaus en de helft van het sesamzaad toe en roerbak nog een paar minuten. Bestrooi met de rest van het sesamzaad en serveer met omeletreepjes en komkommersalade.



Wijnadviezen:

Rosé Côtes de Provence
Rosé Navarra
Rosé Tavel