Maskers!

Wallpapers van Popartiesten

Hartige taart met zalm


Ideaal als lunchgerecht of als borrelhap en zeker niet moeilijk om te maken. Het is een wat zwaarder gerecht met een stevige structuur en een zoet-zure smaak. U eet dit Franse recept het hele jaar door.

Dit gerecht combineert erg goed met: Groene salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 1520
Vetten: 28
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 14

De ingredienten:

8 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels kappertjes
2 sjalotjes
zout
2 blikjes rode zalm
peper
4 eieren
2 eetlepels fijngesneden basilicum
125 ml crème fraîche
150 g geraspte gruyère

Een mooi buffetgerecht; ideaal om vooraf te bereiden.

Bereidingswijze

60 minuten

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een lage taartvorm of quichevorm van 26 cm Ø in. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een grote ronde lap. Bekleed de vorm ermee en prik de hele bodem in met een vork. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Giet de zalm af; vang 2 eetlepels van het vocht op. Verwijder de graatjes en de velletjes. Verdeel de zalm en de sjalotjes over de taartbodem. Klop de eieren los met het zalmvocht en de crème fraîche. Roer de kappertjes, het basilicum, de kaas, zout en peper erdoor. Schenk dit mengsel over de zalm. Bak de taart in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart enigszins afkoelen voor het serveren.



Wijnadviezen:

Gambellara
Pinot Blanc
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne