Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Lamsstoofpot uit Marokko


Dit overheerlijke Marokkaanse lenterecept is vrij eenvoudig te bereiden maar kost wel enige tijd. Droge rosé uit Bullas, Navarra of Yecla zijn de wijnen die bij dit recept gecombineerd kunnen worden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 105 minuten

KiloJoules: 900
Vetten: 14
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

800 g lamslappen (van nek en/of schouder)
1 l bouillon
bloem (om te bestuiven)
100 g gedroogde abrikozen
2 dl olijfolie
100 g pruimedanten
4 uien
zout
2 groene paprika's
peper
0,5 cm gemberwortel
sap en rasp van 1 citroen
5 korianderkorrels
200 g couscous
1 theelepel koenjit
1 takje munt
rasp van een sinaasappel

Bereidingswijze

105 minuten

Snijd het vlees in dobbelstenen en wentel deze door de bloem. Verhit 1 dl olijfolie in een pan en schroei het vlees met kleine hoeveelheden tegelijk dicht. Haal het eruit en houd het warm. Snipper de uien met de keukenmachine, snijd de paprika's in reepjes. Fruit de groenten in het braadvocht. Doe het vlees terug in de pan alsmede de fijngesnipperde gember, de korianderkorrels, de koenjit en het sinaasappelrasp. Giet de verwarmde bouillon erbij en laat dit met het deksel op de pan 1 uur stoven. Voeg dan de fijngesneden abrikozen en de pruimedanten toe en breng op smaak met zout, peper en een deel van het citroensap. Laat nog eens 30 minuten stoven. Kook intussen de couscous: fruit de couscous aan in de 1 dl olijfolie, voeg er 5 dl water aan toe, breng aan de kook en draai het vuur uit. Roer de citroenrasp, zout en het citroensap erdoor en bestrooi met de fijngehakte munt. Serveer de couscous met de lamsstoof op een grote platte schaal.



Wijnadviezen:

Rosé Bullas
Rosé Navarra
Rosé Yecla