Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Lamsstoofpot met honing-rozemarijnsaus


Lamsstoofpot met Honig-Rozemarijnsaus is een eenvoudig en overheerlijk Frans lenterecept dat u geprobeerd moet hebben.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 1070
Vetten: 19
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

800 g schouderstuk van het lam
2 teentjes knoflook
3 eetlepels zonnebloemolie
2 dl bouillon
zout
1 dl rode wijn
peper
5 takjes rozemarijn
50 g bloem
2 eetlepels crème fraîche
2 tomaten
1 eetlepel honing
2 sjalotjes

Bereidingswijze

60 minuten

Snijd het vlees in stukken. Verhit de olie in een pan en braad hierin het vlees aan. Verwijder de olie. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Snijd de tomaten in vieren, snipper de sjalotjes en de knoflook en voeg dit toe aan het vlees. Schenk 1 deciliter water erbij en laat het geheel 50 minuten zachtjes stoven. Voor de saus: laat de bouillon en de wijn met de rozemarijn voor de helft inkoken. Voeg het lamsstoofvocht toe. Voeg de crème fraîche toe en breng de saus op smaak met zout, peper en honing. Serveer de saus apart bij de lamsstoof.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé