Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Zalmmoot met koude basilicumsaus


Dit is een heerlijk Italiaans recept dat snel te bereiden is. Het heeft een zachte structuur met een pittige, frisse smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Gebakken aardappelen en broccoli
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 1180
Vetten: 25
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1 ei
zout
1 sinaasappel
versgemalen zwarte peper
0,5 bosje basilicum
4 moten verse zalm
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olie
1 dl olijfolie extra vierge
1 eetlepel roze peperbesjes

Bereidingswijze

25 minuten

Kook het ei in ca. 10 minuten hard. Pel het ei, halveer het en wip de dooier eruit. Pers de sinaasappel uit. Pureer de basilicumblaadjes met het sinaasappelsap in de blender. Voeg de dooier, de mosterd en de olijfolie toe en meng tot een gladde saus ontstaat; breng op smaak met zout en peper. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de moten zalm dun met olie en leg ze op het grillrooster. Schuif het rooster ca. 10 cm onder de grill en rooster de moten in 6-8 minuten lichtbruin en gaar. Leg de moten zalm op vier voorverwarmde borden. Schenk de koude basilicumsaus erbij. Bestrooi het geheel met de peperbesjes.



Wijnadviezen:

Pinot Grigio
Soave Classico
Verdicchio dei Castelli di Jesi