Maskers!

Wallpapers van acteurs

Salade van eendenborst


Een delicatesse uit de Franse keuken. De salade van eendenborst is een stevigere salade en daarom zeer geschikt als maaltijdsalade. Het is bewerkelijker om te bereiden. De structuur is zacht en u kunt dit ideaal gebruiken als buffetgerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 660
Vetten: 13
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

250 g eendenborstfilets
1 blikje gepelde mandarijnen
versgemalen peper
150 g volvette roomkaas
2 eetlepels plantaardige olie
100 g grofgehakte cashewnoten
zout
2 eetlepels appelsap
1 netmeloen
2 eetlepels vruchtenazijn
1 struik bleekselderij
4 eetlepels walnotenolie
80 g groene olijven (zonder pit)
vers basilicum
200 g witte druiven

Ideaal als buffetgerecht

Bereidingswijze

25 minuten

Wrijf de eendenborstfilets in met de peper. Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem en bak de eendenborstfilets 5 minuten per kant. Bestrooi ze met zout, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd het kapje van de meloen en schep met een balletjessteker het vruchtvlees eruit. Verdeel de schoongemaakte en gewassen bleekselderij in stelen. Trek de draden van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Spoel de olijven af in een zeef en snijd ze in plakjes. Pluk de druiven van de steeltjes, was ze, halveer ze en haal de pitjes eruit. Laat de mandarijnen in een zeef uitlekken. Snijd de kaas en de afgekoelde eendenborst in smalle reepjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en schep de cashewnoten erdoor. Roer het appelsap, de vruchtenazijn en zout en peper naar smaak door elkaar. Klop in een dun straaltje de olie erdoor. Schep de ingrediënten voor de salade en de saus door elkaar. Schep de salade in de uitgeholde meloen en garneer met het basilicumblad.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Côtes de Duras