Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Lamsragout in aardappelring


Lamsragout in aardappelring is een enerverend recept uit de Franse keuken. Het is een echt lente recept dat redelijk eenvoudig is om te bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 75 minuten

KiloJoules: 1050
Vetten: 19
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

1 kg lamsschouder
1 kg aardappels
0,5 dl arachide-olie
200 g boter
50 g bloem
0,5 dl room
zout
50 g paneermeel
peper
2 rode paprika's
2 tomaten
2 sjalotjes
2 sjalotjes
1 dl room
2 tenen knoflook

Bereidingswijze

75 minuten

Snijd het vlees in stukken van 2 cm en laat wat vet eraan zitten. Verhit de olie in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Bestrooi met bloem, zout en peper en doe de in vieren gesneden tomaten, de gesnipperde sjalotjes en de gehakte knoflook erbij. Voeg water toe en laat minstens 50 minuten sudderen met het deksel op de pan. Maak intussen de puree: schil en kook de aardappels 20 minuten en laat ze uitlekken in een zeef. Druk ze door een knijper en roer de boter en de room erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet voor de coulis de in stukjes gesneden paprika op met de gesnipperde sjalotjes en de room. Laat 20 minuten zachtjes koken en pureer het geheel met een staafmixer. Haal de stukjes vlees uit de pan en pureer de saus. Maak een bed van de puree in een ring met een doorsnede van 10 cm. Druk de stukjes vlees erin en bedek dit met de coulis. Strijk dit weer af met de puree en bestrooi met paneermeel. Zet dit even onder de gril. Schenk de saus eromheen en garneer met cherrytomaatjes en lente-uitjes.



Wijnadviezen:

Canon-Fronsac
Fronsac
Vino Nobile di Montepulciano