Maskers!

Wallpapers van Vista

Lamskebab


De overheerlijke Lamskebab is een Turks gerecht dat in de lente geserveerd dient te worden. Het is eenvoudig te bereiden, maar vergt wel enige voorbereidingstijd. Samen met rijst nog heerlijker.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 560
Vetten: 8
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

1 grote komkommer
2 theelepels gemalen komijn
1 teentje knoflook
1 kg lamsgehakt
5 dl yoghurt
zout
1 theelepel zout
peper
1 ui
olijfolie
3 teentjes knoflook
rijst
4 takjes peterselie
tomaten
4 takjes verse mint
olijven

Bereidingswijze

45 minuten

Begin met de saus: Rasp de komkommer met schil en al. Bestrooi met zout. Doe de komkommer over in een zeef en laat deze 10 minuten uitlekken. Pel de knoflook en pers deze. Doe de yoghurt in een schaal en voeg hieraan toe de uitgeknepen komkommer en de knoflook. Breng op smaak met zout en zet dit afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. Voor de kebab: snipper de ui ragfijn en pers de knoflook uit. Hak de peterselie en de mint fijn, maar bewaar 6 blaadjes voor de garnering. Voeg de ui, de knoflook, de kruiden en de komijn aan het gehakt toe en kneed goed door. Breng op smaak met zout en peper. Test het gehakt door een klein balletje te bakken in een pan. Breng indien nodig verder op smaak. Maak de handen nat en neem een derde van het gehaktmengsel. Maak hiervan een rol van 2,5 centimeter doorsnede. Zo ook met de rest van het gehakt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Vet de pennen in met olijfolie en steek hierop drie stukjes gehakt en breng deze in vorm. Vet het rooster in met olijfolie en bestrijk het gehakt ook met olijfolie. Rooster de kebabs 5-7 minuten aan elke kant. Serveer met de yoghurtsaus en rijst. Garneer met tomaten en olijven Houd rekening met de koeltijd van de yoghurtsaus.



Wijnadviezen:

Malbec (Argentinië)
Rode Zinfandel (Californië)