Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Lamshaasjes met honing-tijmsaus


Dit overheerlijke Franse lenterecept is vrij eenvoudig te bereiden en is in ongeveer een half uurtje gereed. Een rode of rosé Coteaux-d’Aix-en-Provence of Côtes de Provence maken het gerecht af.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 770
Vetten: 14
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

1 dl lamsbouillon
1 courgette
1 gesnipperd sjalotje
100 g boter
1 dl rode wijn
4 lamshaasjes
2 eetlepels honing
zout
1 dl crème fraîche
peper
takjes tijm

Bereidingswijze

35 minuten

Zet de lamsbouillon op met het gesnipperde sjalotje en de rode wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de honing, de crème fraîche en de tijm toe en laat weer inkoken. Snijd de courgette in plakken en fruit deze aan in de helft van de boter. Verhit de rest van de boter en bak hierin de lamshaasjes aan alle kanten bruin. Bestrooi met zout en peper en laat ze rusten alvorens ze aan te snijden. Snijd het vlees in plakken en zet daartussen de courgetteplakken. Serveer met puree of flageolets.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé
Pinot Noir (Chili)
Rosé Coteaux d’Aix-en-Provence