Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Lamsfilet in een croûte van kruiden


Dit Franse recept is een eenvoudig en snel te bereiden en in de lente een genot voor de tong.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 780
Vetten: 13
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

1 bosje waterkers
100 g aardappelzetmeel
1 bosje basilicum
0,5 dl olie
50 g kervel
4 sjalotjes
2 takjes dragon
50 g boter
0,5 bosje selderij
1 dl rode port
600 g lamsfilets
4 dl lamsfond

Bereidingswijze

30 minuten

Maak de groene kruiden schoon, verwijder de stelen en pureer ze met de keukenmachine. Spreid ze uit in een platte bak. Bestuif de lamsfilets met het aardappelzetmeel en wentel ze door de kruidenpuree. Verhit de olie in een pan en bak de lamsfilets aan alle kanten krokant. Laat het vlees minimaal een kwartier rusten alvorens het aan te snijden. Snipper voor de saus de sjalotjes en fruit aan in 10 g boter. Blus af met de port en kook dat in tot de helft. Voeg de lamsfond toe en reduceer tot een derde. Klop de rest van de boter erdoor. Snijd de lamsfilets in escalopes en schik deze op een bord. Giet de saus eromheen en garneer met gestoofde spinazie en gefrituurde aardappelkoekjes.



Wijnadviezen:

Cabernet Shiraz (Australië)
Rode Cabardès