Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Lamsfilet in bladerdeeg


Een snel en eenvoudig recept uit de Franse keuken dat in de lente een genot voor uw smaakpapillen is. Samen met een Pauillac, Saint-Julien of Chileense Cabernet Sauvignon maakt u dit gerecht af.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 1200
Vetten: 23
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

1 sjalotje
peper
150 g champignons
2 plakken gekookte ham
25 g boter
50 g boter
4 lamsfilets van 150 g
4 plakjes bladerdeeg
zout
2 eidooiers

Bereidingswijze

40 minuten

Snipper het sjalotje en hak de champignons fijn met de keukenmachine. Verhit de boter in de pan en fruit sjalotje en champignons zo lang tot het vocht is verdampt. Laat dit mengsel snel afkoelen. Snijd de lamsfilets open en bestrooi met zout en peper. Leg een halve plak ham en wat van het champignonmengsel (duxelles) erop. Vouw het vlees weer dicht. Schroei het vlees even aan in hete boter en laat afkoelen. Rol het bladerdeeg uit en pak hierin de lamsfilet met het naadje naar onder. Bestrijk met losgeklopte eidooiers en zet de pakjes 10 minuten in een oven van 220 °C. Garneer met diverse groenten, bijv. asperges, broccoli of boontjes.



Wijnadviezen:

Cabernet Sauvignon
Pauillac
Saint-Julien