Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Lamsbout uit de Périgord


Lamsbout uit de Périgrod is in de lente een overheerlijk recept uit de Franse keuken. Het duurt wel een flinke tijd voordat dit gerecht klaar is.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 330 minuten

KiloJoules: 950
Vetten: 15
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

3 takjes tijm
3 eetlepels ganzenvet
1 ui
2 eetlepels cognac
2 kruidnagels
60 tenen knoflook
1 laurierblad
2 l montbazillac (zoete witte wijn)
3 takjes peterselie
zout
2,5 kg lamsbout
peper

Bereidingswijze

330 minuten

Breng 4 liter water samen met de tijm, de ui, de kruidnagels, het laurierblad en de peterselie aan de kook. Voeg de lamsbout toe en laat het geheel 20 minuten koken. Haal de lamsbout eruit en dep deze droog. Verhit het ganzenvet in een braadpan en braad hierin de lamsbout bruin. Flambeer met de cognac. Doe de tenen knoflook erbij. Verwarm de Montbazillac en voeg deze toe. Bestrooi met zout en peper en doe het deksel op de pan. Zet het geheel 5 uur in een oven van 160 °C.



Wijnadviezen:

Madiran
Rode Côtes de Saint-Mont