Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

L'Aligot


Het hele jaar door kan dit Franse gerecht gegeten worden. Het duurt ongeveer drie kwartier voordat dit recept klaar is.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 1000
Vetten: 17
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

500 g aardappels
2,5 dl crème fraîche
200 g tome fraîche
zout
300 emmentaler (of een andere boerenkaas)
peper
4 tenen knoflook

Bereidingswijze

45 minuten

Schil de aardappels en kook ze 20 minuten in ruim water met zout tot ze gaar zijn. Laat ze goed uitlekken. Snijd de tome in fijne plakken en rasp de andere kaas. Pers de knoflook. Druk de aardappels door de pureeknijper en verwarm de aldus ontstane puree op een laag vuur. Roer de crème fraîche er zo heet mogelijk door. Roer de beide kaassoorten eveneens zo warm mogelijk door de puree, maar mag niet koken. Dat roeren kan het best met een houten pollepel en duurt zeker 10 minuten. Roer de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en peper. Er ontstaat nu een draderige massa die van de zijkanten van de pan loslaat. De L'Aligot wordt geportioneerd met een schaar!



Wijnadviezen:

Rueda
Saumur