Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Krulandijvie met spekblokjes


Van november tot en met juni is dit heerlijke recept een lekkernij. Het is eenvoudig en snel gemaakt en met een witte wijn erbij een genot.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 610
Vetten: 9
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

4 witte boterhammen
1 theelepel mosterd
200 g mager rookspek (aan een stuk)
zout
1 struik krulandijvie
peper
2 eetlepels witte wijnazijn

Bereidingswijze

25 minuten

Ontdoe de boterhammen van de korsten en snijd ze in blokjes. Leg ze op een ovenplaat en rooster ze gedurende 5 minuten in een oven van 200 °C. Snijd het rookspek in blokjes en bak deze uit. Laat ze uitlekken en vang het bakvocht op. Roer de azijn, de mosterd, zout en peper door elkaar. Was en pluk de krulandijvie en sla deze uit. Doe ze in een kom, evenals de blokjes rookspek en de soldaatjes (gebakken broodblokjes). Roer de sauce vinaigrette op het laatste moment erdoor en giet dan pas het nog warme braadvet erop. Serveer meteen.



Wijnadviezen:

Gambellara
La Mancha
Pinot Blanc
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne