Maskers!

Wallpapers van Weer

Konijnfilet met pruimedantensaus


In een half uur een overheerlijk gerecht op tafel. Dit recept kan in de donkere dagen een aangename verrassing voor uw smaakpapillen zorgen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 560
Vetten: 8
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

4 konijnfilets
sap van 1 sinaasappel
2 sjalotjes
1 dl wildfond
50 g geklaarde boter
10 pruimedanten
1 eetlepel wijnazijn
2 verse pruimen (liefst reine claude)
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel pruimenjenever

Bereidingswijze

30 minuten

Was de konijnfilets en dep ze droog. Snipper de sjalotjes. Verhit de geklaarde boter in de pan en fruit hierin de sjalotjes en bak de filets aan alle kanten lichtbruin. Haal het vlees eruit en houd het warm. Blus het braadvocht af met de wijnazijn, de gembersiroop, het sinaasappelsap en de wildfond. Voeg de pruimedanten toe en laat dit geheel tien minuten gaarstoven. Druk de saus door een zeef en snijd de verse pruimen in partjes. Warm deze even in de saus en giet de pruimenjenever erbij. Snijd de konijnfilets in plakjes, giet de saus rondom en garneer met de partjes reine claude.



Wijnadviezen:

Lalande-de-Pomerol
Merlot (Chili)
Montagne-Saint-Emilion