Maskers!

Wallpapers van Films

Kleurige Rijstsalade


Dit overheerlijke en eenvoudige rijstrecept is staat in een dik half uur op tafel. Diverse wijnen kunnen hierbij gedronken worden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: 780
Vetten: 13
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 14

De ingredienten:

200 g basmatirijst
2 eetlepels citroensap
1 ui
1,5 dl olijfolie
5 worteltjes
1 theelepel mosterd
1 teen knoflook
1 theelepel oregano
100 g champignons
2 eetlepels pesto
100 g doperwtjes
1 theelepel gembersap
1 vleestomaat
zout
peterselie
peper
1 blikje maïs
enkele druppels worcestershiresaus

Bereidingswijze

35 minuten

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen. Snipper de ui en de wortels met de keukenmachine en pers de knoflook. Snijd de champignons in plakjes, pel de vleestomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de peterselie en laat de maïs uitlekken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de champignons, de doperwtjes en de knoflook gedurende 5 minuten. Doe ze in een kom en laat ze afkoelen. Maak intussen de dressing: roer het citroensap, de rest van de olijfolie, de mosterd, de oregano, de pesto, het gembersap en de ui met de wortel door elkaar met de staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en de worcestersaus. Doe de rijst, de tomaat en de maïs bij de inhoud van de kom en meng dit goed door elkaar. Giet de dressing erbij en schep alles goed door elkaar. Zet enige uren tot gebruik in de koelkast. Houd rekening met de koeltijd van de salade.



Wijnadviezen:

Orvieto Classico
Sauvignon Blanc (Argentinië)
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne