Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Kipfilet met tuinkruidensaus


Een voor alle seizoenen overheerlijk recept dat met het hoofdingrediënt kip een redelijk eenvoudig recept is.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 730
Vetten: 10
Eiwitten: 14
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

4 kipfilets
peper
2 dl gevogeltebouillon
500 g aardappelpuree
2 dl rode wijn
2 eieren
1 dl crème fraîche
50 g paneermeel
1 flink bouquet garni (tijm, peterselie, laurier)
150 g boter
1 eetlepel tomatenpuree
diverse groenten
zout

Bereidingswijze

40 minuten

Laat de gevogeltebouillon waaraan het bouquet garni is toegevoegd met de rode wijn inkoken tot de helft. Voeg de crème fraîche en de tomatenpuree toe en laat nog 10 minuten koken op een laag vuur. Verwijder het bouquet garni en breng de saus indien nodig op smaak met zout en peper. Vorm kleine platte koekjes van de aardappelpuree en rol ze door de losgeklopte eieren. Wentel ze vervolgens door het paneermeel en bak de aardappelkoekjes in 50 g boter op een laag vuur goudbruin. Haal ze eruit en houd ze warm in een oven van 50 °C. Verhit de rest van de boter in een pan en bak de kipfilets tien minuten aan beide kanten knapperig en bruin. Leg de kipfilets op een voorverwarmd bord, giet de saus rondom en leg de aardappelkoekjes erbij. Lekker met bloemkool en haricots verts.



Wijnadviezen:

Bardolino
Rosé Syrah
Viognier (Zuid-Frankrijk)