Maskers!

Wallpapers van Zangeressen

Kip met honing en noten


Een smulfestijn voor de kipliefhebbers dat het hele jaar door gegeten kan worden. Het duurt wel even voordat alle ingrediënten van de pan naar de tafel kunnen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 110 minuten

KiloJoules: 1140
Vetten: 18
Eiwitten: 22
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

1 braadkip van 1200 g
peper
50 g hazelnoten
1 bosje basilicum
50 g amandelen
citroensap
100 g broodkruimels
3 eetlepels honing
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
zout
25 g boter

Bereidingswijze

110 minuten

Hak de hazelnoten en de amandelen fijn. Meng de broodkruimels met de noten en de losgeklopte eieren. Breng op smaak met zout, peper, 1 eetlepel fijngesneden basilicum en het citroensap. Vul de buikholte van de kip met dit mengsel. Meng de honing met de olijfolie. Prik het vel van de kip overal in met een vork en wrijf ze in met het honingmengsel. Leg hier en daar een klontje boter en bestrooi de kip met de rest van het fijngesneden basilicum. Doe de kip in een ovenschaal, dek deze af met aluminiumfolie en bak de kip ca. 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 °C. Bedruip de kip regelmatig met het braadvocht. Haal de folie eraf en laat de kip nog 30 minuten bakken en goudbruin worden. Serveer de kip met maïs.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Californië)
Chardonnay (Chili)