Maskers!

Wallpapers van Films

Kip en papillote


Dit Franse recept is redelijk eenvoudig te bereiden en kan het hele jaar door op tafel gezet worden. Een witte Bourgogne of Chileense of Australische Chardonnay doen het hier fantastisch bij.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 830
Vetten: 11
Eiwitten: 23
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

4 kipfilets
3 stengels bleekselderij
zout
1 meiknol
peper
1 bosje dragon
30 g bloem
90 g boter
olie
1 ei
2 wortels

Bereidingswijze

45 minuten

Verwijder de haasjes van de filets (onderkant) en snijd deze in smalle reepjes. Meng zout en peper door de bloem en paneer de filets hierin. Verhit de olie in de pan en bak de kip aan beide kanten bruin. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Bak de reepjes kip snel in het braadvocht. Snijd de afgekoelde kipfilets overlangs in, maar laat een lange kant aan elkaar zitten. Maak alle groenten schoon en snijd deze in juliennes. Hak de dragon fijn. Knip een stuk bakpapier ter grootte van de koekenpan en vet dat in met de helft van de boter. Verhit de rest van de boter en voeg de groenten toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg het bakpapier rechtstreeks op de groenten, met de ingevette kant naar onder (de groenten kunnen dan niet aanbranden) en stoof de groenten plm. 15 minuten tot ze zacht zijn. Vouw een stuk bakpapier doormidden en leg hierop de kipfilet. Knip een cirkel die 7,5 centimeter groter is dan de kipfilet. Vet het bakpapier in, maar laat 2,5 centimeter vrij. Bestrijk het vrije gedeelte met losgeklopt ei. Voeg de reepjes kip en dragon toe aan de groenten en leg een bedje van dit mengsel op het bakpapier. Vul ook de kipfilet hiermee, leg deze op het bedje, vouw het bakpapier dicht en rol de randen aan elkaar. Zet de kip gedurende 10-12 minuten in een oven van 200 °C. Serveer meteen en laat de gasten aan tafel het pakje openmaken.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Chili)
Montagny
Witte Bourgogne