Maskers!

Wallpapers van actrices

Kip à la Castillane


Dit Spaanse eenvoudige recept is een must voor de kipliefhebbers. Het gerecht is in alle seizoenen een heerlijk recept om op tafel te zetten.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 570
Vetten: 9
Eiwitten: 12
Koolhydraten: 1

De ingredienten:

250 g licht gerookte rauwe ham
0,5 teen knoflook
25 g boter
1 bouquet garni
4 kippenbouten
zout
2 uien
peper
250 g champignons
250 g tomaten
1 eetlepel peterselie
1,5 dl kippenbouillon

Bereidingswijze

50 minuten

Snijd de ham in dobbelsteentjes. Verhit de boter in de pan en bak hierin de ham lichtbruin. Voeg de kippenbouten toe en braad deze aan, maar het vlees moet wit blijven. Snijd de uien in ringen, de champignons in plakken en voeg ze samen met de peterselie, de knoflook en het bouquet garni toe. Bestrooi met peper en zout. Blijf roeren en laat het geheel 20 minuten zacht sudderen. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kwarten. Voeg de tomaten toe, leg de kippenbouten erop en laat het geheel 10 minuten koken. Haal de kip uit de pan en houd deze warm. Voeg de kippenbouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en giet de saus over de kip.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Rosé Bullas
Rosé Navarra
Rueda