Maskers!

Wallpapers van Motoren

Kaviaar van aubergines


Kaviaar van Aubergines is een redelijk eenvoudig te maken recept uit de Franse keuken. Dit recept kan het hele jaar door gegeten worden en combineert uitstekend met Côtes de Provence of Côtes de Cascogne.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 55 minuten

KiloJoules: 800
Vetten: 19
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

700 g aubergines
2,5 dl olijfolie
sap van 2 citroenen
saffraan
2 grote uien
dragon
2 tenen knoflook
1 cherrytomaatje
2 eetlepels arachide-olie
enkele takjes peterselie
zout
1 citroen
peper
enkele olijfjes
1 bouquet garni

Bereidingswijze

55 minuten

Schil de aubergines en snijd deze in stukjes. Doe de stukjes over in een kom en sprenkel er flink wat citroensap over. Breng ruim water met zout en citroensap aan de kook en blancheer de auberginestukjes. Hak de uien en de knoflook fijn met de keukenmachine. Verhit de arachideolie in een braadsleetje en fruit hierin de uien en de knoflook tot glazig. Voeg dan de auberginestukjes, zout, peper en het bouquet garni toe. Giet de olie erbij en zet dit alles gedurende 35 tot 40 minuten in een oven van 130 °C. Voeg, als de aubergines gaar zijn, de saffraan en de dragon naar smaak toe en verwijder het bouquet garni. Blijf met een garde zo lang roeren tot de olijfolie geheel is opgenomen door de auberginepuree en een gladde massa is verkregen. Dat gaat jammer genoeg niet met een keukenmachine omdat deze de auberginepitjes stuk zou hakken. Doe de auberginekaviaar in afzonderlijke potjes en laat de massa afkoelen. Garneer met het tomaatje, de peterselie, de citroen en de olijfjes en serveer met stokbrood.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé
Witte Côtes de Provence
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne