Maskers!

Wallpapers van acteurs

Schol met kappertjessaus


Dit is een makkelijk Nederlands recept en u kunt dit door het hele jaar eten. De schol is in een half uur te bereiden en heeft een lekkere krokante smaak. Het laat zich uitstekend combineren met bijvoorbeeld aardappelpuree met worteltjes.

Dit gerecht combineert erg goed met: Aardappelpuree en worteltjes
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1450
Vetten: 32
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

2 zoetzure augurken
peper
1 teentje knoflook
50 g bloem
4 eetlepels slagroom
2 eetlepels fijngesneden verse dille
3 dl mayonaise
1 dl melk
1 eetlepel kappertjes
4 schollen
2 eetlepels fijngeknipt bieslook
100 g boter
zout
1 citroen

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd de augurken fijn. Pers de knoflook uit boven een kom en roer slagroom, mayonaise, augurk, kappertjes en bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de bloem op een plat bord en meng de dille en peper naar smaak erdoor. Haal de schollen een voor een door de melk en wentel ze daarna door het bloemmengsel. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak 2 schollen in ca. 8 minuten bruin en gaar: bak eerst de lichte en dan de donkere kant. Houd de schollen warm onder aluminiumfolie en bak de andere schollen op dezelfde manier. Leg de schollen op vier voorverwarmde borden en schep de kappertjessaus ernaast. Garneer met een flinke schijf citroen.



Wijnadviezen:

Côtes de Grand-Lieu
Muscadet de Sèvre et Maine
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne