Maskers!

Wallpapers van acteurs

Kalkoen- en paprikareepjes met rijst


Dit overheerlijke Exotische recept is in een half uurtje bereid en alle seizoenen door kunt u dit eenvoudige recept bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 510
Vetten: 5
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 14

De ingredienten:

250 g kalkoenfilet
50 g boter
1 eetlepel sherry
50 g rozijnen
1 rode paprika
zout
1 gele paprika
peper
2 koolrabi
1 theelepel suiker
1 gemberwortel (1 cm)
200 g rijst

Bereidingswijze

30 minuten

Snijd de kalkoenfilets in reepjes en besprenkel ze met de sherry. Snijd de paprika's en de koolrabi's eveneens in reepjes. Schil het stuk gemberwortel en snijd dit zeer fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kalkoenreepjes snel bruin. Doe de paprika, de koolrabireepjes en de rozijnen erbij en laat even meefruiten. Breng op smaak met zout, peper, de suiker en de fijngesneden gember. Serveer met gekookte rijst.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé
Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Viognier (Zuid-Frankrijk)