Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Kalfsstoofpot


Een recept voor alle seizoenen uit de Franse keuken. Het duurt wel even om het recept te bereiden en is redelijk eenvoudig te bereiden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 110 minuten

KiloJoules: 550
Vetten: 7
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 3

De ingredienten:

1 kg kalfsnek (of -schouder)
zout
2 eetlepels spekvet (of olie)
peper
4 uien
3 eetlepels verjus
2 theelepels gemalen gember
2 eetlepels azijn
2 theelepels kaneel
3 witte boterhammen zonder korst
0,5 theelepel gemalen kruidnagel
2 dl rode wijn (of witte)
1 theelepel kardamom
2,5 dl kalfsfond
draadje saffraan

Bereidingswijze

110 minuten

Snijd het vlees in stukjes van 2 centimeter. Verhit het spekvet of de olie in een pan en bak hierin de helft van het vlees rondom bruin. Haal het vlees eruit en houd het warm. Doe vervolgens hetzelfde met de rest van het vlees. Haal ook dit tweede deel eruit en houd het warm. Fruit de gesnipperde uien glazig in het braadvet. Doe het vlees terug in de pan en voeg of het broodkruimmengsel of de erwtenpuree toe. Breng aan de kook. Doe wat van het kookvocht in een kommetje en roer hierdoor de gember, het kaneel, de kruidnagel, de saffraan en de kardemom. Giet dit mengsel al roerende bij het kookvocht en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel met het deksel op de pan op een klein vuur gaar sudderen in 1 tot 1,5 uur of zet de pan in een oven van 60 °C. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de verjus en de azijn toe en roer goed door. Laat nog even goed doorkoken. Serveer met stokbrood of rijst.



Wijnadviezen:

Gewurztraminer (Elzas)
Rosé Côtes de Saint-Mont
Rueda
Witte Côtes de Saint-Mont